Menu
TELERS

TELERS

Onze oprichter Jos de Regt is de pionier van de suikermaïsteelt in Nederland . Door de jaren heen heeft hij de groeicyclus en het gewasbeheer van de Super Sweet-variëteit geperfectioneerd. Zijn dochter Linda heeft nu dagelijks de leiding over de teelt.

Onze Super Sweet Suikermaïs wordt verbouwd op 600 hectare mineraalrijke kleigronden in Zeeland, waar het gematigde zeeklimaat onze maïs de perfecte groeiomstandigheden geeft, met minimale gebruik van gewasbeschermings middelen. Onze maïs blijft langer op de velden in vergelijking tot suikermaïs met andere origine, voordat ze wordt geoogst.  We hebben geen last van ‘maiskevers’ of andere insecten - dus onze eindproducten zijn altijd schoon en zoet. We kunnen met trots zeggen dat onze maïskolven de zoetste van Europa zijn!

Tegenwoordig sluiten steeds meer lokale boeren zich aan bij de groeicycli van suikermais. Met trots verzorgen ze het gewas binnen de korte keten. Doordat we met de meeste telers een langdurige teeltrelatie hebben, weten deze als geen ander wat het gewas nodig heeft om optimaal tot groei te komen. waarmee een stabiele aanvoer wordt verzekerd. Samen met onze telers plannen we het zaaien, het teeltbeheer en het uiteindelijke oogstschema. Onze oogst is de drukste tijd van het jaar – de periode wanneer onze fabriek 24/7 draait. Met de zonnige achtergrond van onze velden omgeven door de zee, is de oogst een heerlijke periode van hard werken!

FARM TO FORK

FARM TO FORK

Omdat we leveren aan klanten in de voedingsindustrie, foodservice en out-of-home-markt (waaronder enkele van de bekendste namen) – is traceerbaarheid van het totale traject van het grootste belang voor onze klanten.

We hebben generaties ervaring met het telen van suikermaïs en maken gebruik van specialistische apparatuur. Al onze groenten worden geteeld met het grootste respect voor het  milieu. Dankzij onze toegewijde ‘Farm to Fork’ -strategie zijn we in staat om elke partij die in onze fabriek wordt geproduceerd, te traceren, van het eindproduct in de zak tot het perceel van de teler en de dag van de oogst.